Astronaut of
spaceship earth

Happy Energy

Wubbo Ockels

Wubbo Ockels (Almelo, 28 maart 1946 – Amsterdam, 18 mei 2014) was een Nederlandse natuurkundige, ruimtevaarder, piloot en hoogleraar. Hij werd de eerste Nederlandse astronaut toen hij in oktober 1985 een ruimtereis maakte aan boord van de Space Shuttle ‘Challenger”

In 1985 maakte Wubbo Ockels een ruimtereis van 7 dagen aan boord van de Space Shuttle Challenger. Na die ruimtereis was hij werkzaam bij ESA/ESTEC in Noordwijk. Daar werkte hij aan verschillende projecten zoals Euromoon; het plan om een een europese basis op de zuidpool van de maan te stichten en het project Teamsat; een in recordtijd ontwikkelen van een satelliet door en voor studenten. Wubbo was verantwoordelijk voor het ‘Outreach-programma’ (educatie) van de ESA en mede initiatiefnemer van het programma Physics on Stage. In 2003 werd hij benoemd tot hoogleraar aan de TuDelft en tot bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ockels overleed op 68-jarige leeftijd in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam aan de gevolgen van de niercelkanker.

Spaceshuttle 1985

Tijdens zijn promotieonderzoek bij het KernfysischVersnellerInstituut te Groningen solliciteerde Wubbo op een advertentie ‘astronaut gevraagd’. Er solliciteren in Europa zo’n 2000 mensen op deze advertentie. Na een selectieperiode van ruim een jaar werd Wubbo in 1978 door de ESA aangenomen. In 1980 volgde Wubbo bovendien de opleiding tot ‘Mission-Specialist’ in HoustonTexas. Van 31 oktober tot en met 6 november 1985 maakte hij zijn ruimtevlucht met de Spaceshuttle Challenger (De D-1 missie / vlucht STS-61A). Tijdens die vlucht en het verblijf in het ruimtelaboratorium Spacelab was Wubbo als payload-specialist mede-verantwoordelijk voor de wetenschappelijke experimenten. Gedurende de zeven dagen die de missie duurde voerde hij meer dan zeventig experimenten uit.

De Internationale Astronomische Unie heeft een planetoïde naar Ockels vernoemd. Het kleine planeetje, dat voluit 9496 Ockels heet, draait tussen de planeten Mars en Jupiter om de zon en heeft een doorsnede van tussen de 4,8 en 11,4 kilometer.

Uitvindingen

Uitvinden zat Wubbo in het bloed. Bij de aanvraag van Zijn eerste patent voor een fietsketting-schoonmaker was hij 22 jaar. Daarna volgden er nog vele. Zo ontwikkelde hij voor zijn ruimtereis zijn eigen slaapzak onder patent. In samenwerking met Fokker ontstond het idee voor een ruimte-aanlegkabel. Op het gebied van van energie starte hij de ontwikkeling van wind-energie op grote hoogte ofwel vlieger-energie; de laddermolen Tegenwoordig is de ontwikkeling van kite-energy booming. Op het gebied van boten kwam hij in de jaren 90 met het idee van de O-trailer, Zonder helling of kraan kan je je boot (tot 9 meter) in en uit het water krijgen. De O-trailer werd op de HISWA – RAI van 2001 aan het publiek getoond en gedemonstreerd. In 2001 nomineerde de ID-NL groep het voor de Jaarprijs.

De Ecolution

De Ecolution is het project voor de ontwikkeling van een zeilschip waarbij duurzaamheid voorop staat. Veel innovaties op het gebied van voorstuwing, energie, zeiltechnieken en comfort werden uitgewerkt. Tegenwoordig vaart de Ecolotion onder het beheer van de Stichting Wadduurzaam en is het een icoon voor de innovatie van gebruik van waterstof in de scheepvaart.

De Superbus

Het project Superbus ontwikkelde Wubbo op de TuDelft als een innovatief voorbeeld voor openbaar vervoer met name als alternatief voor het zuiderzee-traject.

Gedachtegoed

Toen Wubbo in 1985 terugkeerde van zijn ruimtereis vroeg hij zich af wat zijn verhaal zou worden. De boodschap werd niet dat de ruimte zo uniek is. Hij kwam met het verhaal dat de Aarde uniek is. Nergens in de ruimte is een reserveplaneet te zien waarop wij mensen ook zouden kunnen leven. De Aarde is ons huis en ze is ons ruimteschip die ons beschermt tegen de dodelijke gevaren van de ruimte. Wie zich dat realiseert weet dat we voorzichtig met de aarde om moeten gaan. De bewoners van het ruimteschip aarde vormen de bemanning. Dat zijn wij; wij moeten overleven. We moeten onze koers gaan aanpassen. We moeten veranderen. Wij moeten van de aarde gaan houden want waar je van houdt dat wil je beschermen ! Dit gedachtegoed van Wubbo heeft het fundament gelegd voor een beweging die zich inzet voor een transitie naar een duurzame samenleving: Happy Energy.

Wubbo's final speech

Vlak voor zijn overlijden schreef hij nog één keer op wat hij wilde vertellen en koos een opmerkelijke vorm, een schets van een ‘religie’ die de mensheid moet samenbrengen. Inclusief tien geboden:

  1. De mensheid is onscheidbaar
  2. Het doel van de mensheid is overleven
  3. De mensheid heeft de aarde en natuur nodig
  4. Ons doel is om de mensheid, de aarde en natuur te ondersteunen
  5. We moeten iedereen respecteren die voor dat doel strijdt
  6. Iedereen is verbonden met iedereen via de mensheid
  7. Iedereen is verbonden met de natuur en de aarde
  8. We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde
  9. Wie geen respect heeft voor anderen, heeft geen respect voor de mensheid
  10. Mensheid, natuur en aarde zijn onscheidbaar.

“We zijn geen bijen, die zonder bewustzijn een kolonie bouwen”, waarschuwde Ockels. “Nee, we zijn intelligente wezens, en kunnen ons gedrag observeren. We zijn ons allemaal bewust van waar de mensheid naartoe gaat. We kunnen de mensheid in een betere richting krijgen, als we samenwerken. We moeten ‘symbolen, rituelen en kunst gaan maken om ons geloof in de mensheid te uiten. Vooral de jeugd moet aangesproken worden. Zij zijn de toekomst: ze willen genieten van de natuur, en van de aarde. Hun idolen kunnen een voorbeeld zijn. Festivals en musicals kunnen de boodschap uitstralen. Laat elk van ons zijn geloof uitspreken in een duurzame mensheid.”

Happy Energy