Let's make
things happen

Happy Energy

In de praktijk

Happy Energy wil werken aan inspirerende projecten en producten die ‘happy energy’ verspreiden. Met het ‘zonnige’ Happy Energy logo als herkenbaar en universeel symbool.

Happy Energy = Happy Planet = Happy Future

Happy Energy is opgericht in 2011 door Erik Schoppen, Wubbo Ockels en Marleen Zoon, maar vindt zijn oorsprong een jaar eerder toen Marleen Zoon, destijds voorzitter van de stichting NL2050 (een petitie van Wubbo Ockels voor een 100% duurzaam Nederland in 2050), aan Erik Schoppen vroeg om na te denken over een nieuwe identiteit voor NL2050. Hij bedacht vervolgens happy energy, de conceptvisie ‘happy energy = happy planet = happy future’ en ontwierp het universele symbool voor duurzame en positieve energie. Dit bleek zo goed aan te sluiten bij ieders ideeën en passies om de samenleving positief te inspireren tot een leefbaardere wereld dat in 2011 werd besloten de happy energy beweging op te richten.

De oprichters van de stichting zijn Wubbo en Joos Ockels en Marleen Zoon. Het onderwerp is actueler dan ooit. Na het overlijden van Wubbo in 2014 zijn met name Joos en Marleen met nieuwe - zelfs extra - energie aan de stichting gaan werken. Joos is een bevlogen persoonlijkheid die het netwerk dat zij met Wubbo heeft gecreëerd, actief en gedreven onderhoudt en uitbouwt. Daarnaast betrekt Marleen veel studenten bij Happy Energy doordat zij werkzaam is als docent en coördinator op de Hanzehogeschool.

Ons doel is om een substantiële bijdrage te leveren aan het versneld realiseren van een duurzame toekomst. Wij doen dat op een positieve manier. Waarschuwingen zijn er genoeg, en terecht want het gaat niet goed met het milieu. Wij geloven echter dat mensen van nature niet geactiveerd worden door negatieve berichtgeving, met name als het de lange termijn betreft. Daarom kiezen wij voor: motiveren, belonen, en het propageren van positieve energie!
Je ervaart ‘happy energy’ zodra je kiest voor minder fossiel en meer duurzaam. Positieve energie vermenigvuldigt zich als je het deelt. Door samen te werken ontstaat er een beweging voor een betere wereld waarin ons happy energy symbool staat voor een duurzame en positieve levensstijl.

De wereld van de toekomst, is wat de kinderen ervan maken. Zij hebben de mogelijkheid om in hun werkzame leven het verschil te maken. Om dat te bereiken moeten wij ze nú steunen, faciliteren en voorlichten. Dat doen wij op verschillende manieren, waaronder jaarlijks een campagne gericht op millennials. Ieder jaar houden wij een campagne, telkens weer geheel nieuw ontwikkeld en met actuele en verrassende elementen. De campagnes worden door studenten bedacht en uitgerold, onder aansturing van ervaren marketeers en hun docenten op de hogeschool en universiteit. Daarnaast richten wij ons op onderzoek en vernieuwing, door afstudeerprojecten te initiëren en stimuleren, geënt op de uitganspunten van de happy energy stichting.

Happy Energy

Happy Energy Spaces

Wij willen veelbelovende jongeren nú steunen, faciliteren en voorlichten. Hen een stimulerende plaats te bieden waar zij kunnen studeren en tegelijk kennisnemen van onze principes. Niet op een zo groot mogelijke schaal, maar juist beschikbaar voor de meest veelbelovende en geïnteresseerde studenten. Wij noemen deze plek de ‘Happy Energy Spaces’, een kleine maar zeer inspirerende ruimte in een studentenstad. Na Groningen richten wij ons op Delft, Wageningen en Amsterdam. Het doel is een leerplaats te bieden aan 10 studenten per jaar. Geselecteerde studenten kunnen kosteloos gebruikmaken van de Happy Energy Spaces en werken aan projecten die de wereld een beetje beter maken. Happy Energy Spaces.

Tegelijk zijn Happy Energy Spaces plaatsen waar creatieve professionals, tijdens en na hun afstuderen, op een voor hen vertrouwde en inspirerende plek kunnen starten met ondernemen. Ook dit op kleine schaal, maximaal 4 personen die hier maximaal 3 dagen per week kunnen werken aan innovatieve projecten die een positieve bijdrage leveren aan zichzelf en hun omgeving.

Happy Energy

De Wubbo Ockelsprijs

De Wubbo Ockels Prijs is een jaarlijkse prijs voor scholen met een duurzaam initiatief. Het prijzengeld bedraagt momenteel €10.000 en wordt verdeeld onder de scholen met de beste plannen op gebied van duurzaamheid. Iedere middelbare school en ROC in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel kan meedoen. Wij willen deze prijs een integraal onderdeel maken van onze stichting, een voorstel hierover is aan de Rijks Universiteit Groningen gezonden.

Happy Energy

Happy Energy Onderwijs

Happy Energy scholen zijn scholen die duurzaamheid als vast onderdeel van hun lesaanbod geven. In samenwerking met een uitgeverij ontwikkelen we een lespakket waarbij kinderen op jonge leeftijd geïntroduceerd worden in de wereld van natuur, techniek en duurzaamheid. De plannen hiervoor liggen klaar, er wordt momenteel een sponsor voor gezocht.

Happy Energy

Save the Earth! De Musical over Wubbo

SAVE the EARTH is een unieke voorstelling waarin we in een inspirerende toekomst duiken en echte bezieling ervaren. Ons doel is om een substantiële bijdrage te leveren aan het versneld realiseren van een duurzame toekomst. Wij doen dat met deze musical op een vernieuwende positieve manier, geïnspireerd op het leven van Wubbo Ockels. Nederlands eerste astronaut die de in de ruimte het licht zag, en zijn leven vol uitdagingen, uitvindingen en mooie successen. Jörgen Raymann belicht het op zijn kenmerkende manier, met heel veel humor, én met diepgang! Een rol die we nog niet eerder van hem zagen. Met vele artistieke hoogtepunten en unieke beelden uit de persoonlijke camera van Wubbo. Maar ook organiseren we vele zwerfafval-acties rondom het theater en geven we lespakketten op school. Het redden van onze prachtige planeet gaat deze show daarmee van ver van je bed – naar diep in je hart! Een onvergetelijke, integer gemaakte theateravond die je niet mag missen.