Let’s take care!

Happy Energy

Ambities

De Happy Energy Stichting wil een duurzame cultuuromslag promoten en bevorderen met name door te benadrukken dat de duurzame toekomst niet minder is maar anders en eigenlijk veel leuker. We gaan niet het kwaad voorspellen, maar we blijven streven naar een leefbare toekomst. Optimisme is een verantwoordelijkheid. De transitie van ‘take’ naar ‘take care’

Happy Energy = Happy Planet = Happy Future

De Stichting Happy Energy wil de transitie van een duurzame en positieve samenleving versnellen. Vanuit een positieve toekomstgerichte levenshouding kiezen mensen voor schone herbruikbare energie en milieubewuste producten. De Stichting Happy Energy wil die duurzame cultuuromslag promoten en bevorderen door het delen van positieve menselijke energie. Happy Energy wil werken aan inspirerende projecten en producten die ‘happy energy’ verspreiden. Met het ‘zonnige’ Happy Energy logo als herkenbaar en universeel symbool.

Veelbelovende toekomst

Nieuwe technologie stelt ons in staat om een beter leven voor onszelf en toekomstige generaties te creëren. Technologie leidt tot een beter gebruik van middelen, gezamenlijke productie en consumptie, transparantie, efficiëntie, mobiliteit en onderwijs. Wetenschap is boeiend en voor ons allemaal om van te genieten!

Het collectieve optimisme

Het is leuk om samen op een missie te zijn! Creativiteit zal floreren als we kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren. We moeten deze reis samen maken en vooruitgang vieren.

Samen kunnen we zorgen voor verandering!
De verantwoordelijkheid voor overleving

Als je de aarde ziet als ruimteschip, realiseer je je dat voorzichtig met de aarde moet worden om gegaan. De bewoners van het ruimteschip aarde vormen de bemanning. Dat zijn wij; wij moeten overleven. We moeten onze koers gaan aanpassen. En dat moeten we samen doen. De toekomst begint vandaag en je bent trots om hiervan deel uit te maken! (Happy Energy Stichting, 2011)

Doelen

De Stichting Happy Energy wil bijdragen aan de ontwikkeling naar die duurzame samenleving door het promoten, verspreiden en beschikbaar maken van informatie, ideeën en producten waarin duurzaamheid wordt onderzocht en tot uiting wordt gebracht. De Stichting Happy Energy richt zich heel specifiek op de jonge generatie. Zij worden gezien als de ambassadeurs van de toekomst en vormen daarom een belangrijke groep voor Happy Energy. Belangrijke waarden in deze groep zijn zelfontplooiing en authenticiteit. Onze doelen zijn:

Happy Energy

Jongeren inspireren om te kiezen voor een duurzame levensstijl

Happy Energy

Veelbelovende studenten in een passende studierichting ondersteunen en begeleiden bij hun ontwikkeling

Happy Energy

Afgestudeerden met ambities in ondernemerschap, ondersteunen en begeleiden

Happy Energy

Dit alles in een inspirerende, vruchtbare en leerzame omgeving

Happy Energy

Ons netwerk en onze kennis aanwenden en aan hen beschikbaar stellen

Bedrijven

Duurzaam ondernemen is een fundamenteel uitgangspunt geworden in het bedrijfsleven. En allang niet meer uit idealisme alleen. Ondernemingen die duurzaam ondernemen voor zich laten werken, verkleinen risico’s en versterken hun bedrijfspositie. Dat kan alleen door duurzaamheid tot in de kern een vanzelfsprekend onderdeel van hun processen en innovaties te laten zijn. Wij willen bedrijven stimuleren om deze uitgangspunten versneld in hun missie op te nemen, en richten ons daarbij op de eerste stap. Dus geen keurmerk, waarbij men een lang traject van controle en verbetering in gaat; maar een beloning voor het maken van een statement. Wij doen dat op verschillende manieren: Wij ondersteunen ondernemers en ondernemingen in Nederland, die het verduurzamen van hun bedrijf serieus nemen. Juist omdat wij geloven in de kracht van positieve energie, vinden wij het belangrijk om niet te focussen op resultaat, maar vooral mooie initiatieven te belonen! Immers, hoe eerder men proeft van Happy Energy, hoe groter de motivatie om er mee door te gaan. Wij ondersteunen deze ondernemers met een vignet (voor gebruik in communicatie en marketing), ons netwerk, onze kennis en meer.

Happy Energy

Onderwijs

Happy Energy scholen zijn scholen die duurzaamheid als vast onderdeel van hun lesaanbod geven. In samenwerking met een uitgeverij ontwikkelen we een lespakket waarbij kinderen op jonge leeftijd geïntroduceerd worden in de wereld van natuur, techniek en duurzaamheid. De plannen hiervoor liggen klaar, er wordt momenteel een sponsor voor gezocht.

Cultuur

SAVE the EARTH is een unieke voorstelling waarin we in een inspirerende toekomst duiken en echte bezieling ervaren. Ons doel is om een substantiële bijdrage te leveren aan het versneld realiseren van een duurzame toekomst. Wij doen dat met deze musical op een vernieuwende positieve manier, geïnspireerd op het leven van Wubbo Ockels.

Wonen

De Groene Grachten is koploper in Nederland met haar succesvolle aanpak voor het verduurzamen van oude gebouwen. Zij helpen u uw woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk energiezuinig te maken.